Återvunnen gravsten

Hem » Återvunnen gravsten

Återvunna gravstenar representerar en växande trend inom begravningsbranschen, där hållbarhet och miljömedvetenhet spelar en allt större roll. Dessa stenar är vanligtvis tillverkade av gravstenar från återvunna gravplatser. De kan då ha en historisk betydelse genom bevarande och återanvändande av material som kanske har haft en betydelse för den avlidne.

Vi erbjuder hjälp för kyrkogårdsförvaltningar att avidentifiera återtagna gravstenar vars upplåtelsetid passerat. Genom att ta hand om dessa minnesmärken är vi med och bidrar till kulturbevarande och miljövårdande valmöjligheter.

Stenarna tas till vår fabrik i Malung och slipas om med utrymme för ny utformning av text och design.

Om du har en sten, eller om du är representant för en församling som önskar få hjälp med avidentifiering eller återvinning, kontakta oss då för offert.

Vänd dig till din lokala kyrkogårdsförvaltning eller församling. Många kyrkogårdar har idag ett utbud av stenar för återbruk där du får välja ut en sten som sedan hämtas för gravyr hos den stenfirma du väljer för arbetet med textkomplettering.

En gravsten är ett långsiktigt beslut och inköp, stenen kommer att stå i minst 25 år och så länge gravrätten består. Då personliga aspekter påverkar våra val vid upprättandet av ett minnesmärke finns inga rätt eller fel. Har du en egen natursten, återvunnen gravsten eller kanske en skiss på en egendesignad sten hjälper vi dig och matchar önskemål med lösningar för en personlig utformning.